Fusion 360

Što je Fusion 360?
Fusion 360 je platforma slijedeće generacije koja nudi mogućnosti CAD/CAM/CAE i PCB dizajna uz online kolaboraciju i cloud computing

 

Autodesk Fusion 360 temeljni je odmak od tradicionalnog CAD softvera vezanog za stolna računala, a od konkurencija ga izdvaja:

 

Fusion 360 je integriran
Fusion sadrži alate za podršku cjelokupnom procesu od dizajna do proizvodnje unutar jednog CAD paketa.
Podržana je Solid, Surface, T-spline i Mesh geometrija. Realistično renderiranje i podrška za 3D ispis omogućuju kvalitetnu i brzu provjeru dizajna, pripremu dokumentacije i izradu prototipa. Unutar istog CAD paketa, alati za simulaciju i optimizaciju oblika pomažu vam provjeriti i potvrditi vaš dizajn, dok vam integrirani CAM omogućuje proizvodnju završnih dijelova.

Fusion 360 je povezan
Fusion 360 radi na Windows i Mac platformi i u vašem web pregledniku, tako da nije vezan uz određeni operativni sustav. Licenca je vezana uz vašu prijavu na Autodesk, a ne uređaj koji trenutno koristite. Integrirani sustav za upravljanje dokumentima stvara sigurnosnu kopiju svih vaših radnih datoteka u vašem Fusion 360 Team oblaku, dostupnom za rad gdje god se nalazili.
Platforma koristi procesnu moć oblaka za izradu računalno intenzivnih zadataka kao što su renderiranje i FEA studije, oslobađajući vas od potrebe da koristite određenu CAD radnu stanicu.

Fusion 360 je pristupačan
Fusion 360 je kolaborativna platforma što znači da vi, vaši kolege i vaši klijenti možete pristupiti istim datotekama s bilo kojeg uređaja povezanog s webom, što može pomoći u skraćivanju ciklusa dizajniranja i ubrzanju vremena izlaska proizvoda na tržište.
Alati za pregled i označavanje ugrađeni su u Fusion 360 Team - platformu za upravljanje dokumentima. Zatražiti mišljenje i komentare o vašem dizajnu od strane korisnika i kolega jednostavno je kao slanje web linka.

Fuzija čega točno?

Autodesk Fusion 360 spoj je CAD/CAM/CAE i PCB alata koji se isporučuju na platformi u oblaku i uključuje:

- nekoliko tehnika modeliranja
Podržane tehnike modeliranja su parametarsko modeliranje, direct modeliranje, freeform modeliranje, sheet metal, uvoz mesh-a i sklopovi. Vi birate način na koji želite raditi i koja tehnika najbolje odgovara projektu.

- različiti CAD alati
CAD, CAM, FEA i projektna dokumentacija izgrađeni su na istoj platformi i integrirana u isti CAD alat. To olakšava vođenje vašeg projekta kroz različite faze dizajna sve do prezentacijskih grafičkih prikaza bez dodatnih troškova i učenja različitih softverskih paketa.

- različiti operativni sustavi
Fusion 360 može raditi na više različitih operativnih sustava kao što su Windows, Mac ili u vašem web pregledniku. Postoje Fusion 360 aplikacije za vaš iPhone i Android uređaje tako da ćete jednostavno odabrati platformu koja najbolje odgovara vašim željama ili vašem okruženju.

CAD i PDM
Upravljanje podacima ugrađeno je u Fusion 360, nema potrebe za održavanjem vlastite baze podataka ili poslužitelja i radi bez prijave ili odjave.
Kontrolom dopuštenja, praćenjem verzija i revizija, povezanim dokumentima, komentarima, pregledom i označavanjem se upravlja neprimjetno i koordinira se s Vašim Fusion 360 timom.

 

Lokalni i Cloud resursi
Fusion 360 je nevjerojatan hibrid između vašeg lokalnog uređaja i oblaka. Budući da Fusion može raditi na vašem PC-u ili Macu, radit će čak i kada nemate internetsku vezu! Kada je spojen na internet, Fusion ima nevjerojatnu sposobnost prenošenja intenzivnih računalnih zadataka u oblak kako bi najbolje iskoristio vaš lokalni hardver i skalabilnu računsku snagu oblaka.


Značajke Fusion-a 360

Koncept dizajn i 3D modeliranje
Autodesk Fusion 360 u vaš radni proces donosi pravi dizajn „od vrha prema dolje“, s okruženjem jednog modela u kojem se mogu kreirati svi jedinstveni dijelovi i sklopovi. Postojeće biblioteke mogu se povezati s vašim trenutnim dizajnom, omogućujući kontrolu "promijenite ovdje - promijenite posvuda" vaših standardnih dijelova.
Uključuje izravno i parametarsko modeliranje, omogućujući vam da započnete s postojećim dizajnom iz bilo kojeg drugog CAD sustava ili kreirate vlastite dizajne od nule.

Izrada prototipa i proizvodnja
Pripremite svoje dizajne za 3D ispis kao prototip ili kao završni dio unutar integriranog okruženja za pripremu 3D ispisa.
Nakon što je konačni dizajn dogovoren, programirajte svoj element za 2, 2,5 ili 3 osi CAM izravno unutar Fusion 360 i pripremite kod za bilo koji od mnogih podržanih post procesora NC koda. Tradicionalni crteži nisu izostavljeni i mogu se kreirati izravno unutar platforme.
Modeli 3D ispisa, CAM putanje i crteži su svi izravno povezani s vašim 3D CAD modelom. Kad se vaš model ažurira – ažurirati će sve i ostalo! Kasne promjene dizajna ne moraju biti problem unutar Fusion 360 integriranog okruženja za inovacije proizvoda.

Dizajn elektroničkih komponenti
Projektirajte i dodajte elektroničke komponente u svoj dizajn uz Eagle tehnologiju koja je potpuno integrirana u Fusion 360. Koristite opsežnu bazu komponenata i provjerite funkciju sa SPICE analizom. Definirajte shematski prikaz elektroničke komponente i kompletirajte dizajn s alatima za PCB raspored što će omogućiti da vaš PCB prvi i svaki put savršeno pristaje s jedinim istinski integriranim MCAD-ECAD softverom.

Integrirana simulacija
Što više možete svoj 3D CAD model približiti stvarnom životu, to se više informacija može generirati za simulaciju i provjeru dizajna. Minimizirajte broj fizičkih prototipova koje trebate izraditi, smanjite troškove i skratite vrijeme izlaska na tržište.
Fusion 360 uključuje integrirano modeliranje sklopa, studije pokreta, renderiranje i FEA alate koji će vam pomoći da analizirate svoj dizajn prije nego što ga napravite. Generirajte studije Statičkog naprezanja, Modalnih frekvencija, Toplinskog naprezanja, Strukturnog izvijanja, Nelinearnog naprezanja, Simulacije događaja i Optimizacije oblika za djelić cijene nekog drugog namjenskog softvera za simulaciju.

Ekstenzije
Fusion 360 ekstenzije omogućuju proširivanje mogućnosti CAD-a, generativnog dizajna, nesting-a, 3D printanja metala i PLM-a. Smanjite masu i poboljšajte performanse, istražite iteracije dizajna i konsolidirajte dijelove. Uz izradu neograničenog broja studija pristupite 3-osnim i 5-osnim strategijama i optimizaciji putanje alata. Upravljajte s 3D ispisom metalnih dijelova, koristite automatsko orijentiranje dijelova i stvorite proizvode visokokvalitetne završen obrade. Otključajte dodatne napredne mogućnosti u vremenskom periodu koji vama odgovara.

Upravljanje dokumentima i suradnja
Upravljanje dokumentima je neprimjetno ugrađeno u platformu. Datoteke se automatski sigurnosno kopiraju u oblak. Svako spremanje stvara novu verziju za potpuni revizijski trag. Sve datoteke su pod kontrolom dopuštenja i praćene unutar vašeg projekta, tako da možete preimenovati i restrukturirati svoje datoteke kako vam odgovara u bilo kojem trenutku.

Sve datoteke prenesene na platformu dostupne su vašem projektnom timu putem web-usluge za upravljanje dokumentima Fusion 360, koja uključuje komentiranje, označavanje i pregled vaših dizajna uživo. Bilo da dijelite ideje s korisnikom bez CAD-a u istom uredu, kolegama diljem svijeta ili svojim klijentima, u platformu imate ugrađene sve alate koji su vam potrebni.

Kako nabaviti Fusion 360?
Autodesk Fusion 360 dostupan je za besplatno probno razdoblje od 30 dana.
Komercijalne licence dostupne su u obliku godišnjeg ili trogodišnjeg najma.
Kupnjom jedne licence Fusion 360 je dozvoljeno aktivirati na 3 računala, uz istovremeno korištenje samo na jednom od njih.

Mac Studio M2 Ultra 24C CPU / 60C GPU, 64GB RAM, 1TB SSD + Flame Single-user Annual Subscription

Poboljšanja editora animacije, podrška za HDR, AJA SDK & Blackmagic Design podrška, OpenEXR 3.1 podrška i metapodaci, Python API poboljšanja

Prenesite animacijske podatke iz Maye u Unreal brže i učinkovitije. U novoj verziji pojednostavljuje se proces prijenosa animacijskih podataka iz Maye u Unreal u stvarnom vremenu. Nove funkcionalnosti poput Asset Linking ubrzava streaming, dok poboljšanja korisničkog sučelja eliminiraju potrebu za izvršavanjem zamornih zadataka tako da se možete fokusirati na umjetnost.

Fusion 360 je platforma slijedeće generacije koja nudi mogućnosti CAD/CAM/CAE i PCB dizajna uz online kolaboraciju i cloud computing